lauantai 12. marraskuuta 2011

Kokeilua!

Reilu viikko takaperin maksoin osallistumismaksun tokokokeeseen, ja sen jälkeen jännitin ihan koko rahan edestä tähän aamuun asti. Melko hyvin onnistuin pidättäytymän "paniikkireenauksesta", kerran kävin kentällä leikittämässä ja palkaamassa Ruutia, toisen kerran kävin itsekseni harjoittelemassa kävelemistä. Mutta kuinka ollakkaan, mulle iski torstaina järjetön kurkkukipu ja päänsärky + huimaus, perjantaina kävin terveydenhoitajalta hakemassa sairaslomapäivän. Olin kuitenkin päättänyt, että tälläkertaahan me mennään kokeisiin. Vaikka sitten pää kainalossa.

Lauantai-aamu valkeni Finrexinin, Ibumaxin, vitamiiniporeen ja pikakahvin avulla. Ja niin me lähdettiin, eikä kaduta! Kokeen järjesti Keski-Pohjanmaan koirakilta Kokkolassa ja se pidettiin kylmässä hallissa. Tuomarina toimi Allan Aula. Alokasluokassa oli 12 koirakkoa, joista me startattiin yhdeksänsinä ja kuuluttiin siis toiseen paikallamakuuryhmään.

Ryhmäliikkeiden jälkeen saatiin odotella omaa vuoroa. Meitä edeltävän koirakon mennessä kehään jännitys oli kasvanut ja multa meinasi kirjaimellisesti mennä jalat alta. Lähdin Ruutin kanssa vielä pissareissulle, ja kun sieltä palattiin, oli edellinen koirakko jo hypyssä menossa. Aloin hermostuksissani "virittelemään" Ruutia ehkä liikaakin hetsaamalla sitä leikkiin ja superpalkalle (possunkorvaa ja kuivattua turskaa) mutta eipä tuosta ainakaan tälläkertaa haittaa ollut.

Sitten pisteet koottuine selityksineen:
Luoksepäästävyys 10
- Ruuti nousi tervehtimään, mutta ei hyppinyt, joten saatiin 10. Olisin kyllä halunnut, että se olisi istunut koko ajan, mutta en valita.
Paikalla makaaminen 10
- Ehkä ensimmäistä kertaa R meni suoraan lonkalleen. Koko kaksiminuuttisen keskityin vaan panikoimaan sitä, miten saisin sen nousemaan sivulle. Nousi se.
Seuraaminen kytkettynä 9
- Yllätys! En tosiaankaan odottanut hihnaseuruulta mitään näin hyvää. Eihän se täydellistä ollut, mutta eipähän hihna kiristynyt :)
Seuraaminen taluttimetta 8
- Höh. Pisteet on riittävät, mutta omaan makuun tämä meni tosi huonosti. Kontakti putoili reippaasti ja ainakin käännökset oli tosi väljät. Vilja kommentoi tähän, että olin kuulemma paljon jäykempi sekä liikkeiiltäni että käskytyksiltäni kuin treenatessa... Ja kun just sitä mä olen yrittänyt treenata!
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
- Joku paras maahanmeno ikinä. Piste lähti lopun perusasennosta (nousi vasta käsimerkistä).
Luoksetulo 10
- Kun liikkuri käski jättämään koiran, mulla meni joku sammakko kurkuun ja sain rääkäistyä pelkän "odd-" oikean jättökäskyn sijasta. Olin kuitenkin kerennyt ottamaan jo puolikkaan askelen (hups..) enkä sitten jatkanut/toistanut käskyä. Nyt sitten toivoin koko kävelymatkan ettei se ollut lähtenyt perään. Käännyttyäni tajusin, etten muistanut mitä käskyä olen käyttänyt tässä. Kokeilin "sivua", ja se toimi.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
- Kerkesin kirota tätä jo etukäteen, se on edelleen vaan niin epävarma liike. Joko se ennakoi tai sitten se ei seisahdu ollenkaan. Ehkä oma asenteenikin sitten johti siihen, ettei se edes näyttänyt kuulleen käskyä. Toisesta se menikin sitten maahan...
Estehyppy 10
- Wohoo! "Pientä" vinkkiä taisin näyttää ennenkuin liike alkoi. Ja silloinhan sitä ei lasketa ;)
Kokonaisvaikutus 10
- Poimin siitä sepostuksesta ainakin sanan "iloinen".
= 168 pistettä, ALO1

Ja voi että kun meillä oli hauskaa! Itse naureskelin jossain välissä omille ajatuksilleni ja Ruuti nautti kun sai tehdä ja kun kehuin sitä niin kauheasti liikkeiden välillä. Kehästä lähdettiin puolijuoksua ja R sai repiä hihnaa ja sitten se possunkorvat ja sitä turskaa. Ja kaiken päälle vielä se ykköstulos! Ja flunnsakin pysytteli poissa koko reissun ajan, vaikkakin se näköjään palasi heti kun päästiin kämpille. Mutta jeejee!


P.S. Ruuti näyttää juoksuseuraamisessaan kuulemma keinuhevoselta <3

3 kommenttia:

  1. YES YES YES :D Ja senkin ryökäle kun et kertonu että koe tulossa :D Ilossa mukana!

    <3

    VastaaPoista
  2. Jej, onnea vielä ykkösestä!! Ruuti oli pätevä eläin :)

    VastaaPoista