keskiviikko 31. lokakuuta 2012

...Läpi repaleisen lokakuun

Autokoulun opettaja sanoi tänään, että lokakuun viimeisestä päivästä alkaa virallisesti talvi. Tah-daa, sinne meni vihreä-oranssi blogi!

Ilmoittauduin tosiaan lokakuun alussa olleeseen tokokokeeseen, mutta kuten vanha kansanviisauskin ennusti, niin Ruutipa aloitti juoksut koeaamuna eikä siis päästy sinne. Juoksujen aikana Ruuti osallistui Kuopion yliopiston ovulaatiotutkimukseen, joka käytännössä tarkoitti sitä, että keräsin Ruun pissoja kolmesti päivässä koeputkiin parin viikon ajan.

13.-14.10. vietettiin Resound-viikonlopussa Espoossa, jossa pääsin molempien kanssa treenailemaan nou/nome-juttuja ja Lotan kanssa näyttelyjuttuja. Ruuti teki lauantaina pätevää hakuruutua, tuntui että sen hakuinto taas nousi vaakku vaakun jälkeen ja sille jäi hyvä into päälle kun haku loppuikin kesken. Sitten R teki lyhykäisen jäljen jonka ajoi hyvin.

Lotan kanssa lauantaina lähinnä "tutustuttiin" riistaan ja tehtiin vähän kantoharjoitusta. L on ihna super intona riistasta, meni jopa pienen omimisen puolelle eikä kantamisessa ainakaan ole mitään ongelmaa. Luovutuksen jälkeen se vaan meinasi hamuta pupua ja vaakkuja takaisin itselleen, kun ei se vielä niistä olis halunnu luopua ;) Muistaakseni lauantaina treenattiin myös näyttelyesiintymistä, joka ei mennyt loistavasti muttei huonostikaan.

Sunnuntaina Ruutin kanssa otettiin markkeerauksia ja linjallelähetystä markkeerauspaikkaan, eli aika peruskauraa. Hallittavuustreeniä  tehtiin niin, että vaihdettiin Katrin kanssa koiria ja mä siis yritin tehdä Pihkan kanssa, Katri Ruutin kanssa. Ruuti teki aika mainiosti Katrin kanssa, olin itseasiassa jopa vähän yllättynyt kuinka se ei ollenkaan reagoinut ohjaajan vaihtumiseen ja palautti damit hienosti Katrille käteen!
Lotta teki hakua variksilla ilman käskytystä. Kävelin siis vaan hakualueelle enkä sanonut mitään, Lotta tepasteli edellä ja löysi kaikki vaakut omatoimisesti nenällä ja palautti reippaasti kutsumatta käteen :) Hiano likka.

Seuraavan viikon olin syyslomalla, jonka vietin ihan vaan lomana. Se huipentui kuitenkin 20. pvä SNJ:n pääerkkariin, jonne lähdettiin Mossen, Lotan ja Rion kanssa. Paikalla oli myös Avan sisaruksista Leevi, Pihka ja Cara, ja vaikka päivä venyi piiiiitkäksi, niin hauskaa oli. Lotta pyörähti kehässä sijoittumatta ja saamatta KP:ta, mutta se käyttäytyi varsin nätisti vaikka esittäjä olikin vähän hukassa. Arvostelu kuului näin:
"Quality puppy with balanced outline, pleasing head and expression. Good lenght of neck, good forehand angulation. Level topline, correct tailset, very good bend of stifle, neat feet, very well presented. Moved out with drive and enthusiasim, but still a little loose in front". 


Loppupäivän L otti rennosti nukkuen joko häkissä tai nojatuolissa. Rio oli mahtava ja yllätti varmaan kaikki, lopputulemana siis VEK3! 

Näyttelyä seuraavalla viikolla olin Kaustisilla opettelemassa vähän hevostenhoitoa ja matkoineen pitkien päivien takia tehtiin vaihtarit, jätin Lotan viikoksi Helsinkiin ja otin puolestaan Avan kyläilemään Kannukseen. Ei mennyt ihan yks-yhteen, Lotalla oli ollut vatsa sekaisin ja Avahan nyt avasi mun huoneen oven ja hyppäsi n. 120-senttisen koiraportin yli olohuoneeseen varastamaan pöydältä ja merkkaamaan sohvatyynyn, pissi mun sänkyyn ja oksensi. Torstaina lähdin sitten yöjunalla viemään Avaa takaisin. Junassa vaunun ainoa toinen koira (urosdobberi) kiljui, möykkäsi, ulisi ja haukkui kuus tuntia yhteen soittoon, eli unta ei varsinaisesti nautittu. Pyörähdin Helsingissä vain muutaman tunnin ja otin sitten heti päivällä junan takaisin Kannukseen Lotan kanssa. Sillä matkailla sain istua pakkasessa vaunuvälikössä Tampereelta Seinäjoelle asti, kun en saanut paikkaa ko. junasta... Lauantaina käytiin Merin kanssa turisteilemassa Seinäjoen KV:ssa, josta shoppailin mm. ison Fentta-alusen (160x100) 18 eurolla! Leikkasin sen kahtia, ja nyt on sitten pedit (Merin auton) autohäkkiin ja sisälle. Pedin lisäksi ostin maailman parhaan lelun, vähän tyynyä pienemmän majava-pehmon joka SEKÄ rapisee ETTÄ röhkii ETTÄ on iso JA pehmeä. Polyesterimajava rules.

Sunnuntaina ja maanantaina kävin Lauran & Jätkän & Fillan kanssa treenaamassa hallilla. Ruuti teki aivan loistavasti molemmilla kerroilla ja sunnuntaina päätin kokeilla ilmoittautua tämänpäiväiseen (=keskiviikkoiseen) kokeeseen. Lyhyelläkin varoajalla pääsin vielä osallistumaan...

O-ou. Alku oli jo sinällään lupaava, odottelin kaikessa rauhassa kämpillä kello viittä jolloin olin ajatellut lähteväni kun puhelin soi ja Laura hoputti tulemaan äkkiä, alokasluokka alkoikin jo viiden minuutin päästä. Juosten autoon ja juosten pois, paniikkipissatus ja melkein suoraan yhteisliikkeisiin. Treeniliivikin jäi kotiin joten sähelsin jotain ihan kummallista hihnan kanssa, jonka siis normaalisti tungen liivin takataskuun. 

Kannus 31.10.2012, Tuomari Tiina Laakko
Luoksepäästävyys 10
Tää oli aika hyvä, en edes varmistellut mitenkään vaikka normaalisti panikoin sitä istu-istu-istumaan ennen kuin tuomari tulee. Häntää se heilutti, mutta ei edes noussut.
Paikallamakuu 10
Maahanmenossa se meni ensin vain puoleen väliin maahan. Tätä ei muistaakseni koskaan ennen ole tapahtunut? Jokatapauksessa annoin vielä puolikkaan käskyn, jota tuomari ei kuitenkaan ilmeisesti hoksannut ja antoi täydet pisteet, itse makuussa ja loppuperusasennossa ei siis mitään vikaa.
Seuraaminen hihnassa 7
Ka-ma-laa. Se ei ollut ollenkaan mukana, johtuiko jännityksestä vai huonosta kehääntulosta, kuitenkin ihan kuutamolla.
Seuraaminen irti 6
Vielä hirvittävämpää! Aivan järkyttävää! 
Liikkeestä maahanmeno 8
Tässävaiheessa se tajusi mitä ollaan tekemässä, kontakti löytyi jostain ja tekemisen maku löytyi. Liikkeellelähtöön kaksi käskyä, luuli kai että piti jäädä odottamaan. Muuten tsi kiva.
Luoksetulo 10
Aika hieno, omasta mielestä loppuperusasento olisi voinut olla parempi.
Liikkeestä seisominen 9
Taisin hymyillä korvasta korvaan, koska se jäi seisomaan! Se ei mennyt maahan! Se ei jätättänyt! Se ei jättänyt reagoimatta! Piste pois kahden askelen valumisesta, tiukempi tuomari olisi voinut ottaa enemmänkin, mutta oon silti kamalan iloinen :)
Hyppy 0
Tämä olikin sitten hauska. En uskaltanut kamalasti osoitella hyppyä sille, mutta olisi ehkä kannattanut, koska hyppy-käskyn jälkeen R karkasi kehästä. En tiedä oliko se menossa laukulle vai moikaamaan tuttuja, mutta kovasti sen kuitenkin jouduin komentamaan takaisin... Kyllähän se sen jälkeen hypyn suoritti ihan mallikkaasti, ainakin 9 arvoisesti, mutta kehästä poistuminen mikä kehästä poistuminen... >:( 
Kokonaisvaikutelma 7
Kehästa karkaaminen sitä nyt eniten madalsi, eikä meno nyt muutenkaan loistavaa ollu.
Lopputulemana 149p = ALO2. 

Yritetään vielä 27.11. uudestaan, mutta siihen jääkin sitten meidän kokeilut tältä vuodelta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti