torstai 22. syyskuuta 2011

"Mut hei, eihän joka päivä voi mennä putkeen. Eihän?"

No ei voi.
Alkuviikosta juttelin Ruutin lissäntyneestä pissailusta viisaampien ihmisten kanssa. Päädyttiin siihen, että suljetaan ensin tulehdus pois ja mietitään sitten, miten mahdollista "päänsisäistä vikaa" lähdettäisiin korjaamaan - vaan eipä päästy niin pitkälle.
Aloin heti tiistaina keräämään Ruutin pissoja purkkiin ja ottamaan niistä arvoja ylös multistix-näytetikkujen avulla. Torstai-aamuun mennessä olin kerennyt ottamaan näytteen viisi kertaa, ja tikut olivat löytäneet mm. leukosyyttejä, proteiinia, bilirubiinia sekä pH- ja ominaispainoarvojen ihmeellistä heittelyä. Tänään meillä oli sitten sattumalta koko koulun koirien kennelyskärokotuspäivä, joten sain esiteltyä mittaustulokset eläinlääkärille, joka määräsikin sitten antibioottikuurin. Ruutillahan oli ab-kuuri jo alkukeväästä samaan vaivaan, muistaakseni se söi silloin kolme levyllistä synuloxia (?) jotain 1½ tabl. päivässä. Haen kuurin huomenna apteekista ja saas nähdä, mitä tälläkertaa.

Eipä mennyt ihan putkeen myöskään keskiviikon käytännöntunnilla, jossa Mari piti hakua ja jälkeä. Hakuhan meni ihan hyvin, sovellettiin Ruutille norjalaista "joukkomurhaa" (eli siis sekametsää...) jossa kaksi maalimiestä näyttäytyy ensin useammassa paikassa keskilinjan eri puolilla alkaen alueen takareunasta ja edeten etureunaan. Sitten R vietiin pois alueelta, ukot meni piiloon, R tuotiin takaisin ja sitten pistellään. Tilannehan oli siis se, että R luuli metsässä olevan ainakin sata ukkoa joukkomurhattavana etsittävänä, ja sen motivaatio oli huipussaan. Se teki ihan kivat suorat pistot, olisiko ollut 5. pisto jolla se unohti aluksi käyttää nenää ja harhaili vähän. Ainoa, mikä edelleen tökkii pahasti on ilmaisu: sillä ei ole sellaista. Tunnustan, oma vika.
Jäljelle mentäessä mulla oli ihan jeejee-fiilis ja tein mukamas keskiverto-jäljen, joka kulki vain metsässä, mutkitteli vähän ja oli sopivan mittainen. Ajaminen olikin sitten vaikeaa (olin unohtanut mm. tuulensuunnan ja jäljen merkkaamisen sitä polkiessa??) ja lopputulos oli se, että Ruuti jäljesti ehkä n. kolmasosan koko jäljestä. Alku meni ihan ihme hössötykseen ja hulluun kiskomiseen ilmavainulla ja toisen purkin jälkeen se hukkasi jäljen - mä vaan en tiennyt sitä. Hohhoi. 

Tokoilun saralla meillä menee edelleen ihan jees. Tälle viikkoa en ole kauheasti kerennyt treenaamaan, mutta seisomista ollaan hinkattu välillä ruoalla ja lenkillä. Takapalkka on toiminut hyvin, pitäisi vaan alkaa häivyttämään sitä ja mun hervotonta virittelyä sille... Mutta eipä ole vartaloavuista tietoakaan! Meidänhän piti sunnuntaina lähteä Tampereelle mölleilemään, mutta se reissu peruuntui matkaseuran sairastuttua (niin kauas ei vaan voi lähteä yksin pelkkien möllien takia). Samoin peruuntui myös toko-koe, johon olisin ollut menossa 15.10. (Kirkkonummella), kun ei mehduttu sekaan ja kun vielä tuli tämä AB-kuuri.

Kannuksessa sataa edelleen, ja tänään säätiedotuksessa oli Kannuksen kohdalla jopa sitä kaikkein rankinta sadetta. Se ei siis lopu koskaan.

(Muokkauspäivitys: Ruuti syö nyt siis viikon ajan 2x1 tbl. Synulox 400 mg ja piimää päälle :))

1 kommentti:

  1. Harmi juttu :/ Mutta mitäs Ruutille nyt kuuluu?
    Laitoin muuten sullekkin haastetta meidän blogissa, käy katsomassa :)

    VastaaPoista